Askim

Kraftsenteret i Østfold!

Askim kan karakteriseres som et knutepunkt med gode kommunikasjonsmuligheter. Askim vokser raskt og har det største sentrum i Indre Østfold. Askim har blitt et flott handelssenter og de tre regionale kulturprosjektene Østfoldbadet, Kulturhuset og Stadion fremhever tydelig Askim som regionsenter. Byen har også andre instanser som Mattilsynet, Østfold Bedriftssenter AS, Skattekontor, Indre Østfold Renovasjon osv. Askim er en fremtidsrettet by og sentrumsutvikling vil være et fokusområde.

Askim er regionssenter i Indre Østfold. Kommunen ligger sentralt ved E18. Askim er attraktiv for bosetting og næringsliv. Næringslivet er omfattende og variert, og det legges vekt på å skape et godt sosialt, fysisk og kulturelt miljø. Mange regionale funksjoner og aktiviteter knyttet til næringsliv, handel, offentlige virksomheter, helse, kultur og fritid, er i dag lokalisert til Askim.

Mange gravhauger og gravfunn vitner om at det har bodd folk i Askim i tusenvis av år. I 2003 ble det funnet en samling av ikke mindre enn 17 groptufter fra mesolittisk tid på Sandholmen i Askim kommune, en liten tange ved østbredden av Glomma mellom Solbergfoss og Øyeren. Askim var åsted for det siste store slaget mellom norske og svenske styrker i 1814: Slaget ved Langnes skanse. Dette var også det siste gang tusener av menn fra skandinaviske land sto mot hverandre med våpen i hånd på 1800-tallet. Slaget markerte slutten på Napoleonskrigene i Skandinavia, og begynnelsen på unionstiden, hvor Norge og Sverige var forent i en personalunion.

  • Ligger i Indre Østfold.
  • Rundt 16.000 innbyggere.
  • Gode veiforbindelser og nært til Oslo.
  • Fikk bystatus i 1996.
  • Byen grenser til Glomma og kraftverkene Solbergfoss, Kykkelsrud og Vamma er sentrale anlegg i kommunen. Næringslivet består ellers av storbedriften Glava, høyteknologisk småindustri og matprodusenter.
  • Kulturfestivalen Kraftfestivalen samler hver augustmåned deltakere fra fjern og nær, en tradisjon i den anledning er åpningskonserten i den gamle turbinhallen i Kraftverket ved Kykkelsrud.
  • Byen har et aktivt kulturhus bygget i funkisstil som ble renovert for noen år siden. Askim har to kinosaler, der den ene er en sertifisert THX-kino.
  • Badelandet Østfoldbadet befinner seg sentralt i byen, og inngangspartiet er koblet sammen med Kulturhuset i et stiltilpasset nybygg.

Suksessbedrifter i Askim

Våre byer

Fredrikstad

Fredrikstad

Fredrikstad

| les mer .

Sarpsborg

Sarpsborg

Sarpsborg

| les mer .

Moss

Moss

Halden

Halden

Askim

Askim

Mysen

Mysen