Østfold – fylket med de mange kreftene

Det er ikke så rart. I motsetning til andre fylker har Østfold aldri livnært seg av bare én råvare, som olje eller fisk.

Østfold har vært prisgitt hva Østfoldinger selv har dyrket frem, snekret sammen eller funnet opp. Med egne hoder og hender. Å stå opp tidlig og stå på til jobben er gjort, ligger dypt i kulturen vår. Slik kan vi tilby arbeidskraft, omstillingskraft og handlekraft. Og ikke nok med det.

I Østfold har vi alltid måttet modernisere oss, tenke nytt og se utover både fylkesgrenser og landegrenser. Resultatet er en kreativ region, hvor forholdene ligger godt til rette for alle former for kunst og teknologi. Slik har Østfold fått skaperkraft, tankekraft og innovasjonskraft. Som igjen genererer både bærekraft og værekraft.

Så hvor kommer alle disse kreftene fra?
Vi har en anelse. For en ting er sikkert:

All kraft kommer fra sola og sola står først opp i øst!

Våre byer

Lurer du på hva Østfold egentlig har å BY på?

Det er totalt seks byer, les om byene og hvilke regioner som tilsammen utgjør Østfold.

Fredrikstad

Fredrikstad

Fredrikstad

| les mer .

Sarpsborg

Sarpsborg

Sarpsborg

| les mer .

Moss

Moss

Halden

Halden

Askim

Askim

Mysen

Mysen

6 gode grunner til å velge Østfold

1. Del av Norges største arbeidsmarked

Østfold er Norges sjette største fylke og ligger sentralt plassert. I regionen bor det over 1,5 millioner mennesker, mer enn 35 prosent av Norges befolking. Det er også kort avstand til større kompetansemiljøer i Sverige.

| les mer

Dette må du vite

Østfold er et lite, intimt og kompakt fylke. Vi har 297.520 innbyggere (pr. fjerde kvartal 2018) som utgjør ca. 5,5% av landets totale befolkning.

Det er 18 kommuner i Østfold: Aremark, Askim, Eidsberg, Fredrikstad, Halden, Hobøl, Hvaler, Marker, Moss, Rakkestad, Rygge, Rømskog, Råde, Sarpsborg, Skiptvet, Spydeberg, Trøgstad og Våler.

Og uansett om du setter kystperler, yrende sentrumsliv, skogslandskap eller nærhet til aktiviteter og arrangementer øverst på ønskelista er Østfold et godt valg.