Det er ikke så rart. I motsetning til andre fylker har Østfold aldri livnært seg av bare én råvare, som olje eller fisk.
All kraft kommer fra sola og sola står først opp i øst!
| les mer2. Porten til Europa, men fortsatt nært Oslo
Vi er siste stopp før Europa, og mange av bedriftene i fylket er gode på eksport. Dessuten er mange av Østfold-byene i dagpendleravstand fra Akershus og Oslo, eksempelvis vil det i 2021 ta kun 27 minutter med tog til Moss. Mange vil da ha kortere reisetid til og fra Østfold enn hva de for eksempel vil ha på relativt korte strekninger internt i Oslo.
3. Attraktiv etablering
Østfold byr på attraktive byer og trygge tettsteder med gode bomiljø, skoler og kulturtilbud. Regionen kan tilby et bo- og leiemarked som er langt mindre presset enn på andre deler av Østlandet.
4. Moderne infrastruktur
Østfold har en moderne og robust infrastruktur. Fylket er et kommunikasjonsknutepunkt med firefelts motorvei, ferge og jernbane.
5. Sterke fagmiljøer
Østfold har en rekke sterke fagmiljøer, og Høgskolen i Østfold bidrar til et levende høgskolemiljø i flere av fylkets byer. Det er også kort vei til en rekke andre universiteter og høyskoler, blant annet ligger NMBU på Ås rett over fylkesgrensen, i Akershus fylke.
6. Solid rekrutteringsgrunnlag
Det er svært gode muligheter for å rekruttere kvalifisert personell i Østfold. Østfold har i overkant av 290.000 innbyggere, og i 2016 var det cirka 5.000 flere bosatte i fylke enn det var arbeidsplasser tilgjengelig for denne gruppen. Det er god tilgang på næringslokaler og næringsarealer med konkurransedyktige priser både i bysentra og på industriområder.