Slimete bursdag på Inspiria Science Center

Endelig er ambassadørfamilien Olsen i gang og første stopp er Inspiria Science Center.

I år skal vi oppleve masse i regionen vår og jeg fant ut sammen med Visit Østfold at dette var et fint sted å starte. Jeg har jo tatt med meg familien inn i denne jobben, for hvem kan vel vise gode opplevelser for familier bedre enn barna?

På Inspiria Science Senter i Sarpsborg har de ulike temabursdager, og bursdagsbarnet kunne velge mellom ROBOTbursdag, SLIMbursdag og LIPGLOSSbursdag. For Kristian som ble 10 år, så var slimbursdag et lett valg. Dette booket vi enkelt på Inspirias nettsider, og vi fikk deretter god informasjon frem mot feiringen på både mail og telefon.

Det var forskjellige farger på slim og glitter som man kunne velge mellom

På selve bursdagen ble vi tatt imot av vår bursdagsvert som fulgte oss gjennom feiringen. I eget klasserom fikk alle briller og hvite frakker, og god veiledning gjennom slimproduksjon. Det var tydelig at mange lærte noe og ble inspirert av å mikse, røre og kline i et laboratorium. Vi holdt på passe lenge, og avsluttet med å teste ut sansebriller.

Prosjekt fantasi

Kristian hadde bestemt hva vi skulle spise, og etter maten var det fri utfoldelse i hele utstillingen. Vi utforsket Prosjekt fantasi, der vi fikk se innovative oppfinnelser laget av barn. Det var også stor iver i testing av alle aktivitetene som er tilgjengelige hvor vi voksne fikk utfoldet oss også!

Avslutningsvis ble vi ledet gjennom en reise i verdensrommet sammen med en annen bursdag og bursdagsbarna fikk velge hvilke planeter vi skulle besøke. Barna var supernysgjerrige, og de hadde masse spørsmål om romferden.

Vi fikk kyndig veiledning og oppfølging av bursdagsverten gjennom eksperimentene

Inspiria arrangerer bursdager for barn fra 6-12 år. Vi hadde med søsken på både 5 og 13, og aktivitetene var fine for alle sammen. Bursdagsbarnet var veldig fornøyd og alle kunne reise hjem med egenprodusert slim som et fint minne fra dagen. Dette er et tilbud som stimulerer til læring og utvikling mens barna har det gøy. Og når barna har det gøy, da blir det jo også en fin dag for oss foreldre!

Lurer du på hva som skjer i Østfold i helgen? Sjekk ut aktivitetskalenderen til Visit Østfold.

I tiden fremover skal vi fortsette å oppleve regionen og neste stopp nå blir Østfoldbadet!

Av Østfold-ambassadør, Stig Olsen og familien på seks.