Pretec – Sarpsborg-bedriften som omsetter for 305 mill!

Pretec AS (tidligere Betongbolt AS) ble stiftet i 1985 og arbeidet i starten hovedsakelig med fundamentbolter og gjengestenger for innstøping og er i dag en del av Pretec Group AS. Pretec Group AS har også datter selskaper i Sverige, Danmark, Finland, Kina og Belgia. De har i dag 30 ansatte i Norge og omsatte i 2017 for 305 mill kroner.

Pc-Bolt og NC-Bolt får godkjent EPD

– Vi er stolte og glade for å endelig kunne presentere miljødeklarasjon på våre kombinasjonsbolter Pc-Bolt og NC-Bolt i form av EPD (Environmental Product Declaration), forteller Even André Karlsen, grunnleggeren av Pretec AS. 

Dokumentet viser hvilket miljøavtrykk Pretec’s bolter har gjennom hele sitt livsløp. I tillegg til å være god dokumentasjon for kunder og byggherrer, vil dette være et viktig verktøy for i det kontinuerlige arbeidet med å redusere miljøpåvirkningen av deres produkter.

EPD-Norge har publisert dokumentet i sin helhet på sine nettsider. I tillegg finner du dokumentet på Pretec sin nettside, både under produktet NC-Bolt og under Pc-Bolt.