Ut i Østfold: Mordet på Folkenborg

Østfoldmuseene har et variert program, og vi havnet midt oppi et åsted på Folkenborg Museum! 

Egg ble blåst for å lage påskedekorasjoner

Dette er et museumsbesøk litt utenom det vanlige. Vi planla besøket som en familieaktivitet sammen med en vennefamile, og museet på Folkenborg hadde laget et arrangement som var godt tilrettelagt for de minste.

Maren hoppet rundt under hele besøket vårt

Påske var tema, med alt påske skal inneholde; egg, påskepynt, quiz, godteri og krim. Vi reiste på aktiviteten med barn i alle aldre, og det var ikke bare de minste som koste seg med påskesol i idylliske omgivelser. Maren på 13 hadde en arteg dag, og hun er godt synlig i filmen der hun forteller om besøket vårt.

Besøket startet med at alle fikk mate hønene, og vi samlet egg. Alle barn som ville fikk prøve. Eggene blandet barna med sukker i en sykkelmontert blender.

Alle bidro med energi til blenderen, og på mystisk vis ble det eggedosis vi kunne kose oss med etterpå. Inne fortsatte vi med å lage påskepynt  før vi gikk ut på quiz på området.

Den dagen vi var på Folkenborg var det faktisk en person som var drept. Lensmann var syk, og lensmannsfrua trengte hjelp av alle barna for å finne den skyldige. Alt skjedde i 17hundretallsomgivelser, og det var en engasjert gjeng med barn som etterforsket seg gjennom de ulike personene som bodde i Narvestadbygningen.

Østfoldmuseene har et rikholdig program for alle aldre, og 2018 er det europeiske året for kulturarv. Les mer om det på kulturarv2018.no. Programmet til museene i fylket vårt finner du på ostfoldmuseene.no. I påsken er det blant annet mulig å besøke Moss By- og industrimuseum 1.april kl12-15, Borgarsyssel museum er åpent tom 1.april kl 11-15 og Fredrikstad museum er oppe tom 2.april kl 12-16.