Nina Glomsrud Saxrud: – Selvfølgelig kan vi kvinner også rygge med henger

Nina Glomsrud Saxrud er bosatt i Sarpsborg og er en kvinne med tæl som brenner for landbruk. Hun har utdannelse fra Norges Landbrukshøgskole, har jobbet som organisasjonssjef og prosjektleder i Østfold Bondelag og prosjektleder i Innovasjon Norge. De siste årene har hun vært landbruksdirektør for Østfold og skal nå være direktør for Oslo og det som blir Viken.

Nina stråler om kapp med sola og klarer nesten ikke stå stille da hun engasjert forteller om viktigheten av å ta vare på matjorda i Østfold!

 

«Hvorfor er vi så opptatte av å handle billig kjøtt i Sverige og skryter av det etterpå?». Foto: Privat.

Vi diskuterer matproduksjon, harryhandel, griser, å være kvinne i landbruket og å rygge med henger.

Kvinner med tæl podcasten

«Hvorfor skal du lage en podcast med bare kvinner?» har jeg blitt spurt. «Hvorfor ikke?» svarer jeg da. For hvorfor skal man ikke få lov til å løfte frem gode historier og mennesker som har jobbet hardt og derav lykkes. Det finnes så mange kvinner med tæl – hvorfor ikke vise de frem?

Annenhver torsdag vil jeg sette meg ned og ta en kaffe med ulike kvinner. Fellesnevneren for disse er at de alle har tæl, engasjement og kompetanse innenfor ulike områder. Sammen skal vi skape større bevisstgjøring rundt utdanning, karriere, næringsliv og ikke minst gi masse inspirasjon, gode historier og girlpower.

Hør episode 7 av Kvinner med tæl her: