Overveldet over hva Askim og Moss har å tilby!

Østfold-ambassadørene har vært på samling i Askim og Moss, og er imponert over hva de to byene har å tilby. Flinke folk, kreative bedrifter, masse aktiviteter og levende bymiljø.

Super-optimistisk ordfører: Fra venstre, Alexander Hoff, Maren Anna Brandsrud, Stig Olsen, Marte Teien, Marthine Dæhli Unnerud, Askim-ordfører Thor Hals, Kennet Hald, Lillan Just-Larsen, Tor Jacob Solberg.

Jeg oppfordrer alle til å besøke fylket. Det er mange som tar det for gitt at man må til Oslo. Men man må ikke til Oslo, man kan oppleve mye på bare 45 minutter bak rattet internt i fylket, forteller Østfold-ambassadør Stig Olsen.

Vi startet opp i Askim og hadde en workshop med Cato Haug, coachen til Mulighetsriket sine 12 Østfold-ambassadører. Han ga ambassadørene god kunnskap når det gjelder presentasjonsteknikk og fortsatte der han slapp forrige gang med teamkompasset. På tidligere samlinger har samtlige av de 12 tatt MBTI-personlighetstest som gir en god indikator på hvordan de er satt sammen som et team. Videre kom Askim-ordfører Thor Hals og presenterte Askim. Før vi fikk en vandring i sentrum av næringsrådgiver Kristine Hasle.

Bedriften «hele Østfold» samarbeider med

Spennende filosofi: Fra venstre, Josef Filtvedt (Dynatec), Kennet Hald, Pål Engh (Mulighetsriket), Rune Holter (Dynatec), Tor Jacob Solberg, Maren Anna Brandsrud, Heidi Erøy Hansen (SpareBank1 Østfold Akershus).

Vi tok en tur innom Dynatec, flaggskipet i Askim hvor Rune Holter og Dynatec-gründer Josef Filtvedt presenterte oss for både filosofien, strategien og hvordan de jobber. Det er tydelig at kreative mennesker med kjærlighet til yrket sitt jobber døgnet rundt og får til utrolige løsninger. Visste du for eksempel at de produserer produksjonslinje-utstyr for mange Østfold-bedrifter? Buer lomper, Askim frukt- og bærpresseri, Øivind Karlsen pølser. Ja, til og med Grandiosa pizza’n blir produsert ved hjelp av deres teknologi. Skreddersøm, kvalitet og innovasjon – det er gode ledestjerner i Dynatec-dynastiet. Videre gikk ferden innom Vamma Kraftverk før vi til slutt endte opp på Støtvig Hotell i Moss hvor både god mat og underholdning ventet oss.

Kraft, kompetanse i verdensklasse og god byutvikling – alt sammen i herlige Askim, forteller Østfold-ambassadør Lillan Just-Larsen.

Moss i siget

På to-takt festivalen i Moss: Fra venstre, Tor Jacob Solberg, Maren Anna Brandsrud, Timur Yussupov, Helene Snilsberg Andersen, Kjell Rune «Kjella» Hansen (arrangør av To-takt festivalen), Stig Olsen, Kennet Hald, Lillan Just-Larsen, Pål Engh (Mulighetsriket), Marte Teien, Alexander Hoff, Anneli Lund (Mulighetsriket).

Moss er kjent for Verket som en gang i tiden huset Peterson, et selskap som var store innen papirindustrien og var på en tid enerådene i Østfold og under brødrene Ralph og Erik Mollatt sin tid kjøpte M. Peterson & Søn flere virksomheter innen papirindustrien, blant de Sarpsborg Papp, Norsk Papiremballage, Polycoat, Greaker Industrier og Ranheim Papirfabrikk. Nå har imidlertid Höegh Eiendom kjøpt opp hele den nedlagte papirfabrikken og CWi Moss med Kåre Arthur Trobe i spissen har begynt å forvandle det som for mange unge i dag kan se ut som et krigsherjet Syria – nå skal det bli masse kreative arbeidsplasser. Vi fikk en god innføring i planene og omvisning. CWi Co-working på verket blir heftige saker, og en kontorplass koster 1600,- i måneden.

At Moss er i siget forstod vi også kjapt etter en workshop av Yngvar Trandem i Mosseregionens Næringsutvikling, det er utrolig hvor mye han får gjort for byen. Og vi heier! Kristin Utakleiv i Moss i Sentrum ga oss også en presentasjon av Moss fra et byselskap sin vinkel. Videre hadde vi en god workshop med Moss-ordfører Hanne Tollerud hvor dialog og samarbeid var en av temaene.

Jeg vil påstå å si at Hanne Tollerud i Moss har forstått viktigheten av de unge. Dette er det beste foredraget vi har hatt, forteller en oppglødd Østfold-ambassadør Kennet Hald.

Vi fortsatte kvelden på Hotell Jeløy Radio med god mat før vi dro avgårde til To-takt festivalen for å se Postgirobygget. Noen dro hjem etterpå, andre tok en tur på Mikrobryggeriet for å oppleve Moss på kveldstid. Mossinger er fine folk – det var alle enige om.

Fullt program for samlingen finner du her.

Se stemningsfilmen fra helgen her: