Markens Grøde i Rakkestad – helgas hete reisetips!

For 25. gang arrangeres, Østfolds største mat- og landbruksmesse; Markens Grøde i Rakkestad.Dette skjer kommende helg, 10.- 12. august. Dette er en messe som favner om noe av det Østfold kan være stolt av: matproduksjon – kultur – landbruk!

Aktiviteter for store og små

På Markens Grøde er det aktiviteter for hele familien. Barnas gård og teater underholder de minste. Dessuten er det spennende for både store og små og se på alt som stilles ut på messa! Her finner du alt fra gravere, firhjulinger og treskere til lokal mat, sko og alt du trenger til strikkinga.

På Bygdetunet kan du ta en tur tilbake i tid, her vises gamle matlagingsteknikker og flotte håndarbeider. Her er det i tillegg gode muligheter for en liten pause med mat og underholdning til.

Sykurs
Det kan ikke sies at Markens Grøde kun er for de som driver med landbruk! «Syknappen», en lokal gårdsbedrift, arrangerer sykurs, der handlenett og poncho er blant det som står på lista over hva du kan lære.

Matshow, klimalåve og roboter
Fru Timian arrangerer matshow – dette er ei spennende dame som kan faget sitt. Fru Timian er matblogger og holder ellers til i Rakkestad. I tillegg til henne er det mange lokale tilbydere av mat på Lokalmattunet.

Klimalåven på Markens Grøde vil være en møteplass, hvor klima står på dagsorden! Her vil det være mange spennende foredrag, både om biogass, robotisering, drenering, og bruk av tre. I tilegg vil det være muligheter for teste ferdighetsbanen til Inspiria på sykkel og landbruksroboten Thorvald har også tenkt å ta seg en tur til Rakkestad til helgen.

Lørdag 11.august arrangeres Bondens Marked på Markens Grøde! Det blir mange spennende lokalmatprodusenter som selger sine produkter!

Markens grøde i Rakkestad er så mye mer enn bare en messe – her kan familien ha en flott dag, eller flere! Det blir aktiviteter for store og små, mange muligheter for å få seg en matbit og ikke minst får du innblikk i hva Østfold kan by på innenfor mat, kultur og landbruk! Ta en titt på messeavisa– den gir deg all den infoen du trenger. Det er med andre ord, ingen grunn til å forlate det flotte fylket vårt for helga! Trekk mot Rakkestad – det vil du ikke angre!