Lisa Aisato: – Jeg er ofte redd for at det ikke er bra nok

Gjesten i episode 8 er en kvinne med tæl som klarer å forvandle streker på papiret til de mest fantastiske illustrasjoner. Mange har helt sikkert lest bøkene hennes for barna sine eller sett de nydelige tegningene – både i bøker, men også som kunst på veggen. Lisa Aisato har forvandlet sin lidenskap om til drømmejobben og har nå eget galleri hjemme hos seg selv på Hvaler i Fredrikstad. En mer imøtekommende kvinne med tæl skal du lete lenge etter.

I episode 8 av Kvinner med tæl forteller Lisa Aisato åpenhjertig om tegningene, inspirasjonen, kjærligheten til mannen og barna, forholdet til søsteren, selvtillit og prestasjonsangst.

 

Sønnen Alfred viser stolt frem sin favorittbok!


Lisa Aisato tar deg i mot med åpne armer og forteller gjerne om tankene bak bildene hun illustrerer.

Lisa Aisato er illustratør, forfatter og billedkunstner. Hun har gitt ut flere barnebøker og illustrerer for Cappelen Damm, Gyldendal og Dagbladet Magasinet m.fl. Lisa Aisato er kanskje mest kjent for billedbøkene «Odd er et egg» og «En fisk til Luna», samt serien om trollet Tambar sammen med Tor Åge Bringsværd. Hun har også hatt illustrasjoner i Dagbladets lørdagsmagasin hver helg siden 2009.

Lisa har også skrevet den kritikerroste billedboka «Snart sover du» sammen med hennes søster Haddy Njie. Foto: KK.

 

Alfred viser stolt frem hans favorittillustrasjon som også utgjør forsiden av boka «Snart sover du».

Lisa har sitt eget galleri ved bostedet i Prestehavna 9 på Skjærhalden, Hvaler. Der har hun en permanent salgsutstilling med digitaltrykk og nummererte gicléetrykk. I tillegg er det salg av de fleste av bøkene hennes. Les mer på www.aisato.no for åpningstider. Ellers etter avtale med contact@lisaaisato.com, tlf: 922 03 774.

Nettbutikken finner du her: https://salg.aisato.no/

Lisa Aisato har illustrert en biografi om vår alles kjære Astrid Lindgren. Hun hadde høy puls da Lindgrens barnebarn skulle se illustrasjonene.


Lisa Aisatos bilder illustrerer ofte kontraster. Ofte kan man se noe litt sårt i bildene. Det er dette som gjør de unike.


Når er det godt nok? Dette diskuterer vi i episode 8 av Kvinner med tæl.

Kvinner med tæl podcasten

«Hvorfor skal du lage en podcast med bare kvinner?» har jeg blitt spurt. «Hvorfor ikke?» svarer jeg da. For hvorfor skal man ikke få lov til å løfte frem gode historier og mennesker som har jobbet hardt og derav lykkes. Det finnes så mange kvinner med tæl – hvorfor ikke vise de frem?

Annenhver torsdag vil jeg sette meg ned og ta en kaffe med ulike kvinner. Fellesnevneren for disse er at de alle har tæl, engasjement og kompetanse innenfor ulike områder. Sammen skal vi skape større bevisstgjøring rundt utdanning, karriere, næringsliv og ikke minst gi masse inspirasjon, gode historier og girlpower.

Les mer om Østfold-ambassadør Marte Teien

Hør episode 7 av Kvinner med tæl her: