Norges største «ekteskapsbyrå» til Sarpsborg for en uke

Frivilligheta i Østfold blomstrer om dagen – det skal Østfold Bygdeungdomslag ha æren for!

Det rigges til årets høydepunkt og den siste halvannen uka har over 40 ungdommer fra hele Østfold jobba for å rigge klart stevneområde på Kalnes. Tirsdag 17. juli åpner Landsstevne i Norges Bygdeungdomslag dørene og det er ventet over 2000 deltagere. Landsstevnet er en omreisende festival, som forflytter seg fra fylke til fylke hvert år, i år er Østfold Bygdeungdomslag vertskapsfylke.

Teknisk-gjengen akkurat ferdig med å sette opp telt på 20×80 meter

Tevlinger og swing

Landsstevnet i Norges Bygdeungdomslag varer fram til søndag 23.juli. På dagtid er det tevlinger og ulike aktiviteter, på kveldstid konserter. Flere NM-titler skal kåres, mang en swingdans skal dansens, og kanskje finner noen en liten sommerflørt!

Dugnad

Leder av hovedkomiteen, Trond Martin Wiersholm sier hele arrangementet er basert på frivillig innsats fra ivrige BU-medlemmer og andre frivillige ifra hele Østfold.

– Det legges ned godt over 15 000 dugnadstimer. Budsjettert omsetning er 4,6 million og planlegginga har pågått i cirka to år sier han.

Inviterer til konsert

Hovedkomiteen til årets Landsstevnet ønsker å invitere Østfoldinger til konsert torsdag 19.juli – da spiller det tyske bandet ‘The Baseballs’. På lørdag 21.juli spiller vestlandsbandet Gunslingers.

– Vi kan garantere god stemning, og håper lokale Østfoldinger benytter seg av tilbudet, sier lederen av hovedkomiteen.

Kiosken lages og males i solsteika

Norges Bygdeungdomslag kan uoffisielt skilte med å være Norges største ekteskapsbyrå. – her er det gode muligheter for å treffe både nye venner og kanskje «kjerleiken» sier Wiersholm.

Program for arrangementet finner du (her), og billetter til konsertene torsdag og lørdag finnes (her).

Hør på sangen «Hælle hællemåne» for Østfold 2018: