Bli med å støtte Kvinner med tæl x Rosa sløyfe

3400 kvinner får brystkreft i Norge hvert år…

I følge Kreftforeningen vil én av tolv norske kvinner utvikle brystkreft i løpet av livet. Takket være forskning på behandling og tidlig oppdagelse overlever flere enn tidligere. Ifølge Kreftregisteret lever nesten 90 prosent av alle kvinner som får brystkreft fem år etter at de fikk diagnosen. Men behandlingen har en høy pris for minst en av tre overlevere; de får senskader som gjør at livet kanskje aldri blir som før. Årets Rosa sløyfe-kampanje setter fokus på at det faktum at man er kreftfri ikke nødvendigvis betyr at man er frisk. Oktoberepisoden av Kvinner med tæl er dedikert til Brystkreftsaken og Rosa sløyfe.

Julen 2005 fikk hun sjokkbeskjeden «du har brystkreft». Da var hun 32 år og mamma til Jesper som da var 1 år gammel. I dag er hun heldigvis kreftfri og bruker egne erfaringer til å skape engasjement rundt Brystkreftforskningen. I episode 10 av Kvinner med tæl forteller hun sin historie om å overleve og ikke minst leve.

Egen innsamlingsaksjon

«Jeg håper at du etter å ha hørt episoden med Gry blir inspirert til å bidra til Rosa sløyfe-kampanjen. Vi har laget en egen innsamlingsaksjon som heter Kvinner med tæl x Rosa sløyfe» forteller Marte.

«Sammen kan vi bidra til forskningen og vise støtte til alle #kvinnermedtæl som har eller har hatt brystkreft».

Vil du bidra? Innsamlingsaksjonen finner du HER. 

Jeanette Bekkevold har tatt det sterke bildet av Gry. 

Strikk for en god sak

Det finnes mange gode tiltak for å støtte Rosa sløyfe-aksjonen. Er du glad i å strikke? Da bør følge med her. Line Langmo er kjent som gründer, redaktør, stylist og designer med en bestselgende strikkebok bak seg. Hun har selv opplevd å miste en nær på grunn av brystkreft og har derfor et varmt og personlig engasjement til saken. Nå ønsker hun å inspirere hele strikkefolket til å kaste seg på pinnene og strikke årets desidert lekreste – og kanskje viktigste plagg – en Rosa sløyfe genser.

Dette samarbeidet gjør Line Langmo i sammen med Dale Garn og House of Yarn som er nordens største merkevarehus og totalleverandør av kvalitetsgarn. Og garnet kan du få kjøpt på Dale garns nettsider. Oppskriftsheftet er gratis. I oppskriftsheftet fra 2017 finner du 17 lekre oppskrifter og i årets utgave finner du hele 19 oppskrifter til både voksen og barn. Alt i rosa selvfølgelig. For hvert solgte Rosa sløyfe nøste går 5 kroner til Brystkreft-saken og forskning på senskader etter brystkreft¬behandling.

Give away i samarbeid med House of Yarn

«Vi er heldige å få lov til å dele ut et strikkekit til en av lytterne av Kvinner med tæl-podden i samarbeid med Dale garn og House of Yarn. Gå inn på Mulighetsriket sine Facebooksider, så finner dere konkurransen der! Så håper vi også at mange vil kjøpe garnpakke og strikke sin egen rosa sløyfe-genser» forteller Marte engasjert, før hun legger til; «så må jeg bare presisere at dette ikke er reklame, vi har ikke fått betalt for dette, det handler om å fremsnakke en god sak». Gå inn på Mulighetsriket sine Facebooksider for å finne konkurransen.

Episode 10 av Kvinner med tæl finner du her: https://soundcloud.com/marte-teien/episode-10-gry-jonassen