Johan Golden: – I Østfold så kan du få være deg sjæl

Johan Golden er for mange et kjent ansikt. Men det mange kanskje ikke vet er at denne bokmåls korrekte komikeren har røtter fra Halden. Og det skorter ikke på komplimenter å gi om nettopp Østfold. 

Johan Golden – Kort introdusert som «han litt sure fra Golden Goal, Misjonen og Nytt på nytt» turnerer landet rundt med showet «Halve Norges Golden». Han kan kun være halve Norges Golden av svært mange ulike grunner, men en av grunnene mener han er fordi han har røtter i Østfold. Så da forsvinner jo alle de med fast jobb og skattbar inntekt. Hva mener han så med dette?

– Ja, sånn har det blitt. Landet er delt. Folk har jo begynt å heine om seg og sitt og de som driver med noe annet, det liker vi ikke lenger. Jeg snakker om det her at vi blir så polariserte. Og når det gjelder det her med fast jobb og skattbar inntekt så er det sikkert mye annet jeg kunne funnet på å sagt også.

Så det er rett og slett kun en gjengs oppfatning av Østfold han baserer dette på.

Mor fra Halden

Moren hans er ekte Haldenser og Johan har selv som liten brukt store deler av sommerferien på gården ved Berby. Nå som voksen har han hytte i Østfold. Og det er det første han sier om hva som er positivt med Østfold. Og folka her har han også alltid likt.

– Jeg føler at Østfold er ærlig. Østfold prøver ikke noe mer enn det det er. Og her kan du få være deg sjæl, sier han.

Se video under om hva han syns om Østfold