fbpx

Her er de 12 ambassadørene

12 unge, nye ansikter fra hele fylket skal fronte Østfolds det kommende året. Allerede til helgen samles de for å bli bedre kjent – og for å starte arbeidet.

– Utrolig artig. Dette er en spennende mulighet for meg og oss. Jeg har lyst til å løfte frem flere av de gode bedriftene i Østfold. Jeg skal jobbe for å få fram enda flere gode historier om Østfold som viser at det finnes mange muligheter her. Jeg gleder meg – virkelig, sier Helene Snilsberg Andersen (27).

Tirsdag var de 12 ambassadørene samlet i Fredrikstad – for aller første gang etter utvelgelsesprosessen. Da fikk de møte de 21 partnerne i Næringsriket Østfold, som er et samarbeidsprosjekt hvor sentrale institusjoner og kommuner i Østfold har gått sammen for å få enda mer fart på verdiskapningen og næringsutviklingen i fylket.

Mulighetsriket er en av satsingene. Målet er å få markedsført Østfold utenfor fylket – og å bygge samhold, samarbeid og stolthet innad i fylket. Ambassadørprogrammet er et av tiltakene i Mulighetsriket.

– Jeg har veldig lyst til å jobbe for å få flere high-tech-firmaer og it-etableringer til Østfold. Vi må få til flere etableringer og spennende arbeidsplasser i Østfold for unge mennesker, mener Østfold-ambassadør Timur Yussupov (28) fra Moss.

Etter initiativ fra SpareBank1 Østfold Akershus og bankens to stiftelser

Administrerende direktør Arild Bjørn Hansen i SpareBank1 Østfold Akershus har sammen med bankens to stiftelser vært initiativtaker og pådriver for ambassadørprogrammet. Han ser frem til et år der ambassadørene kan bli nye, viktige stemmer i arbeidet med å markedsføre og posisjonere Østfold i kampen om etableringer og nye arbeidsplasser.

– Dette synes jeg er en veldig god og spennende gruppe. Jeg liker variasjonen i bakgrunn og ståsted. Det gjør at vi får mange ulike synspunkter og perspektiver inn i arbeidet med å vise frem det positive i Østfold og i byene og stedene her. Vi har jobbet lenge med å få alt på plass, og vi er veldig godt fornøyd når vi ser at så mange dyktige og framoverlente mennesker hadde lyst til å være med, sier han.

Siv Henriette Jacobsen er fylkesvaraordfører og leder av Næringsriket Østfold, det brede partnerskapet som står bak blant annet Mulighetsriket. Hun håper de 12 skal bidra til mer oppmerksomhet rundt Østfold og mulighetene for næringsliv i fylket.

– Jeg håper de 12 kommer til å se de mange mulighetene som finnes i Østfold. Og at dette kommer til å være givende for disse selv – og at de blir gode ambassadører for Østfold. Nå må mange rundt om i fylket være flinke til å bruke disse ambassadørene for å skape oppmerksomhet, sier Jacobsen.

53 ville ha jobben

Mulighetsriket mottok i alt 53 søkere til de 12 ambassadørplassene. Det er Adecco som fikk jobben med å rekruttere og velge ut.

– Så godt som samtlige av søkerne var meget godt kvalifisert, så jeg må innrømme at det har vært en uvanlig krevende jobb å velge ut. Nå er prosessen over og vi føler oss trygge på at vi har funnet 12 personer som vil være gode frontfigurer for Østfold, sier Adecco-rådgiver Lars-Jørgen Gabestad i Adecco, som holder hus på Grålum ved Sarpsborg.

Ambassadørene skal de nærmeste året gjennom i alt fem samlinger, med foredrag, bedriftsbesøk og lagbygging. Allerede til helgen skal de 12 treffes til sin første samling. Den skal finne sted i sarpsborg og Fredrikstad. Ambassadørene skal de blant annet på besøk til Borregaard, spise lunsj med de to ordførerne, kjøre rib nedover Glomma med Trond Svandal som guide, lære videoredigering, lagbygging og høre om suksesshistorien Sarpsborg 08.