Heia arrangementfylket Østfold!

To fornøyde Østfold-ambassadører!

Visit Østfold inviterte onsdag til infomøte om arrangementsturisme og verdiskaping av arrangementer i fylket vårt. Stedet var den lille perlen Grensen Burgerbar i Olav Vs gate i Halden, der det nesten ikke var en ledig stol å oppdrive.

Birgitte Nestande fra Innovasjon Norge startet møte med å fortelle om betydningen av arrangementer, og presenterte arrangementskalkulatoren de har utviklet for å måle lønnsomheten til spesifikke arrangement.
Deretter presenterte noen av samarbeidspartnerne hvordan de jobber med arrangementer: Bjarne Aaserød fra Sarpsborg presenterte noen av sine arrangementer blant annet Robert Nordmann festivalen som holdes i Sarpsborg hvert år. Halden Taxi presenterte sitt samarbeid med Allsang på Grensen. Deretter fortalte Signe Myhren fra MS Brekke og vertinnene Emilie Langbråthen og Lene Henriksen fra Grensen Burgerbar om hvordan de har samarbeidet med de store arrangementene i fylket.

Stein Cato Røsnes fra fylkeskommunen befestet at arrangementer er viktige for fylket vårt, og fortalte om noen av støtteordningene fylket har. Her ble det understreket hvor nyttig det er å tallfeste effekt og lønnsomhet for hvert arrangement.

Ladies Tour of Norway. Bilde Øyvind Berg.

Etter møtet presenterte Roy Moberg Ladies Tour of Norway som løper denne helgen i Østfold! Les mer om hvordan du kan følge LTON her. Østfold har unike kvaliteter som gjør det egnet for store arrangement som vi har sett i sommer med Tall Ships Races og VM i orientering. Det er ingen tvil om at både store og små arrangement skaper verdier i Østfold!

Og burgerne hos Grensen Burgerbar smaker helt nydelig!