Grenseløse utfordringer for tre generasjoner

Jeg står på kanten av et stupebrett, og det er 12 meter ned. Under er det ikke vann, og hodet sier; «Ikke hopp!» …og dette har vi hørt passer for hele familien! Vi tok med oss besteforeldrene og reiste til Klatring på Grensen i Halden.

Vi tok oss fra tre til tre, og fra plattform til plattform.

På Ekås gård i Halden har de funnet nye muligheter på det som i utgangspunktet var en helt vanlig gård i Østfold. Nå er gårdstunet og skogen forvandlet til et klatresenter. Skogen er intakt, men rundt i trærne er det klatreløyper i ulike høyder. Vi var tipset om at klatresenteret hadde noe for alle aldre, og at alt fra de minste til besteforeldre kan få utfordret seg i løypene. Dette syntes vi hørtes så spennende ut at vi tok med alle fire besteforeldrene og hele familien på klatretur.

Som en gruppe på ti ble vi tatt godt imot og selet opp med klatreutstyr. En instruktør viste oss sikkerhetsrutinene, og demonstrerte før vi gikk hele gruppa gjennom en testløype. Heldigvis besto vi, og vi fikk bevege oss videre inn i skogen. Der startet vi på de laveste løypene, og selv om de var de laveste var det spennende hindre og vi var flere meter over bakken. Vi delte oss raskt inn i litt mindre grupper, og beveget oss rundt i de forskjellige løypene.

Da vi kom til gården var det litt misnøye med at det var høydebegrensning, og at ikke alle fikk klatre alle løypene. Vi fant raskt ut at det var utfordrende løyper nok for alle! Det som var moro var også at alle deltok, og jeg tror alle opplevde masse mestring gjennom de ulike hindrene vi håndterte.

En artig treningsøkt

Vi ble tatt godt imot av Randi som driver Klatring på Grensen sammen med mannen Henrik.

Dette er en aktivitet der vi nesten glemmer at vi er aktive fordi vi har det gøy, men vi måtte legge inn en spisepause. Det er plassert ut benker og gassgriller, så det er god anledning til å få fylt på. Etter maten var det rett ut i skogen igjen, og noen av oss måtte selvsagt opp i den svarte løypa. I tillegg til at den gikk mellom svaiende tretopper i tolv meters høyde, så var også vanskelighetsgraden på hindrene økt. Det er for eksempel første gang jeg har gått armgang med tolv meter fritt fall under meg.

Jeg innledet dette innlegget med at jeg sto på et stupebrett og så ned på bakken tolv meter under meg. Jeg vet jeg er spent fast på ryggen, men hodet sier at det ikke er lurt å hoppe. Jeg skjønte på vei opp at det ikke var så lurt å bli så lenge på toppen, og jeg hoppet rett ned igjen.

Dette kjøretøyet førte til mye moro. Vi vurderer nå å bytte ut en av bilene, vi må bare finne en med flere seter.

Ekteparet Randi Brevig Aune og Henrik Aune driver klatresenteret sammen med en stor gjeng sesongarbeidere. I tillegg til egen klatrepark reiser de rundt og bygger opp klatreparker rundt i landet.

Vi kom til Klatring på Grensen med ti tobeinte og en firbeint. Noen av oss hadde klatret før, men ingen hadde klatret her. Etter besøket var vi alle enige om at vi hadde fått utfordret grensene våre, og vi hadde hatt en fin opplevelse sammen. Denne dagen gjorde vi alt vi rakk, og vi fikk både lekt oss med trampoliner og med sykkelbil. Vi rakk likevel ikke alt, og må nok tilbake og utforske resten!

Les mer om Østfold-ambassadør Stig Olsen

Se også film fra besøket vårt: