En uke med fest i Sarpsborg og tidenes show i Kulåsparken!

Førstkommende lørdag går startskuddet for Festuka i Sarpsborg. Og det store trekkplasteret er «Pulse of Floyd» – Norges største bandprosjekt for øyeblikket. De kommer med seks semitrailere fullstappet med lyd og lys og lover et show Sarpsborg aldri har sett maken til med både laser og pyroteknikk.

Når Pulse of Floyd feirer 10 år sparer de ikke på kruttet. De kliner like så godt til med tidenes lysrigg i Sarpsborg og lover et realt show – «A distant ship smoke on the horizon» som Kulåsparken aldri har hatt før. For det er ikke tilfeldig at de feirer i nettopp denne parken – flere av bandmedlemmene er nemlig sarpinger.

Sarpingen Bjørn Haugland forteller at de kommer med seks semitrailere, et lydanlegg beregnet på 15 000 mennesker, en led-vegg på hele tre tonn, og Villekulla barne- og ungdomsteater stiller med dansere og korister. Ekstra spesiell blir nok låten «Another Brick in The Wall» – da vil scenen fylles med barn og unge i skoleuniform.

Dette blir gigantisk altså og det er så artig at det er nettopp Kulåsparken vi feirer 10 års konsert. Det er nesten rekord på forhåndssalg av billetter! Og det er klart at vi ikke kan holde igjen på lys- og showeffektene. Spesielt når vi spiller Pink Floyd sine låter, da det visuelle er like viktig. For Pink Floyd er jo verdens fjerde eller femte mestselgende band, forteller en oppglødd Bjørn Haugland.

Stemningen til himmels for alle aldre

Vi er kanskje det eneste Pink Floyd-hyllestbandet i Norge som holder på i den skalaen vi gjør, og i år så er vi det største band prosjektet på veien, sier Bjørn Haugland.

Hver eneste konsert denne gjengen har fylles til randen. Og trekker folk i alle aldersklasser. For mange vil nok tro at en typisk konsertgjenger her er voksne menn. Men Pulse of Floyd trekker folk som på en eller annen måte har fått øynene opp for musikken, og det er mange unge som møter opp. Mange har nok blitt rekruttert via far eller mor.

Vi er imponert over responsen vi møter og hvor mye folk vi trekker på konsertene våre, det er vi heldig med. Allerede fra første låt er alle helt i hundre, det er ganske utrolig å se – vi i gjengen har det jo fantastisk moro. Så er det gledelig å se at musikken treffer så ulike aldersgrupper, sier Bjørn Haugland.

Løfter frem lokale artister

Når gjengen reiser rundt på turne er de nærmere 20 mann, hvorav 10 av de er bandmedlemmer. Og ekstra hyggelig er det at når de først skulle koordinere konserten så falt valget enkelt på lokale artister og band til oppvarming. Først ut er Magnus Berg som spiller bluesrock, hvor stafettpinnen går videre til Backstreets som spiller Bruce Springsteen sine låter. Avsluttningsvis går Pulse of Floyd på scenen og holder liv i parken til midnatt.

Vi startet jo selv opp som et oppvarmingsband for «Queen» i Kulåsparken for 10 år siden og da er det ekstra hyggelig når vi er headlineren at det er Magnus Berg og Backstreets som jo er lokale musikere vil være vårt supporterband. Dessuten tror vi at den miksen med oss tre sammen vil være en suksess, da vi har ulike sjangre, forteller Bjørn Haugland.

De kan fortelle at de har fått lov til å spille lengre enn normalt og at Sarpsborg Brannvesen allerede er på de når det gjelder pyroteknikken de skal benytte seg av.

Sarpsborg Brannvesen har gitt oss litt restriksjoner på grunn av skogbrannfaren som herjer, men vi lover pyroteknikk fordet, avslutter Bjørn Haugland.

Festuka i Sarpsborg

Fra lørdag 16. juni til lørdag 23. juni er altså hele bykjernen i feststemning. Det skjer noe hver eneste dag og det er fullastet med program for store og små. Dette er den uka hvor iSarpsborg håper alle sarpingene finner veien til sentrum. Og de som ikke møter kan i alle fall ikke si at det aldri skjer noe.

Fullt program finner du her!

Sjekk ut promovideoen til Pulse of Floyd her: