Østfold er mulighetenes rike

Østfold er et lite fylke med stor mangfoldighet, både når det gjelder natur, historie, attraksjoner, aktiviteter og arrangement. I Østfold er ingenting lang unna, noe som legger til rette for gode opplevelser og en innholdsrik hverdag.

På disse sidene kan du bli kjent med Østfolds tilbud til innbyggere og besøkende, og med det: hvordan livet i Østfold er. For uansett om du setter kystperler, yrende sentrumsliv, skogslandskap eller nærhet til Oslo øverst på ønskelista er Østfold et godt valg.

Arrangementskalender

Uansett om du vil se kjente komikere, riksteateret på turné, eller delta på festivaler har Østfold et flust av kulturtilbud. Her kan vi blant annet nevne opera på Fredriksten festning, jazzcafe i Gamlebyen i Fredrikstad, store konserter i Kulåsparken i Sarpsborg og forestillinger på Verket i Moss. Østfold har lange og stolte kulturtradisjoner, og vi garanterer deg et luksusproblem når du skal prøve å rekke over alt.

Se oversikten over Østfolds kulturtilbud her.

Se oversikt over NHO sine aktiviteter i fylket her.

Attraksjoner

Østfold er et populært feriemål for barnefamilier og aktivitetene er mange, både ute og inne. Klatring på Grensen, Kjerringåsen skisenter og BMX-banen i Råde er bare noen av Østfolds utendørstilbud. I tillegg er Østfoldbadet, Superland og Inspiria Science Center underholdende for både unge og gamle.

Her er noen av Østfolds største attraksjoner:

Superland
Klatring på grensen
Haldenkanalen
MS Brekke
Inspiria Science Center
Ytre Hvaler nasjonalpark
Østfoldbadet

Brekke sluser

Paraseiling over Rødnessjøen

Romsåsen Gruver, klatring og rappellering

Galleri F15 i Moss

Kulturhistoriske minner

I historiske Østfold har det vært bosetning helt siden isen krøp tilbake og gjorde området levelig for mennesker. Her kan du lese mer om Østfolds kulturhistoriske skatter som geleider deg gjennom både landskapet og historien.

For enten du vil oppleve herskapelige herregårder eller hemmelige helleristninger kan du finne dem i Østfold. Østfoldmuseene har avdelinger spredt i hele fylket og de formidler Østfolds spennende historie via dyktige guider. Du kan blant annet oppleve festningsverkene rundt Gamlebyen i Fredrikstad og Fredriksten Festning i Halden som begge er godt besøkte turistmagneter.

Her finner du en liste over kulturhistoriske attraksjoner:

Gamlebyen i Fredrikstad

Fredriksten Festning i Halden

Østfoldmuseet. avd. Borgarsyssel museum i Sarpsborg

Hafslund Hovedgård

Soli Brug

Oldtidsveien – Norges største samling av oldtidsminner fra bronsealder

Natur

Bare 100 kilometer langt og 80 kilometer bredt byr Østfold i sannhet på konsentrerte og mangfoldige naturopplevelser. På denne siden kan du lese mer om kystlinjen, kanalene og Østfolds grønne skoger.

Munningen av Iddefjorden er et godt utgangspunkt for en reise gjennom det mange oppfatter som det mest typiske for Østfold; skjærgården! Østfold har nemlig Oslofjordens fineste skjærgård med over 100 badestrender, 900 øyer, 24 gjestehavner og en kystlinje selv kongehuset benytter seg av. Og de er ikke alene. Hver sommer nyter tusenvis av ferierende Østfoldkysten både til lands og til vanns.

Andre finner sitt paradis når de kommer til Indre Østfold. Dette er de dype skoger, stille tjern og innsjøers rike og Indre Østfold byr på flotte naturopplevelser både til vinter og sommerstid. Har du lyst til å oppleve litt av alt tar Haldenkanalen deg fra festningsbyen, gjennom Ørje og videre til Sverige. Her ligger perlene på en snor og dette er turen for deg som mener at reiser er viktigere enn målet.