En egen scene med bare Østfoldmusikk!

Under årets Sarpsborgfestivalen 30. – 31. august i Kulåsparken i Sarpsborg kan du nå oppleve en egen scene med bare Østfoldmusikk!

Det er duket for et 5-årsjubileum med brask og bram når Sarpsborgfestivalen går av stabelen i august. Etter fire år med stor suksess i Kulåsparken har vi bestemt oss for å utvide festivalen med en ekstra scene, og mange nye navn på plakaten. 

–       Vi har lenge gått med tanken om å kunne ha flere navn på festivalplakaten, og å kunne gi plass til både unge, lovende artister og lokale navn. Med to scener tar vi skrittet opp til en ny festivaldivisjon. Kulåsparken har stort potensiale, og setter en fantastisk ramme for en musikkfestival av denne størrelsen, sier festivalsjef Hans Petter Løkkebakken.

Artistene på det som har fått navnet Scene Ø, skal velges ut av Emilie Berg Slangsvold, som de siste årene har vært prosjektleder for Festival Ø, Ø på Månen og Følkets Bar Live. Alle prosjektene er scener der det kun spiller band som har tilknytning til Østfold.

Slangsvold lover å booke en blanding artister i flere sjangre og størrelser.

–       Ambisjonene min er at så mange som mulig tar turen innom Ø-scena under festivalen for å oppdage noe nytt! Det er alt for sjelden man drar på en konsert med et band eller artist man ikke har hørt om før – men det er ofte da man får de beste opplevelsene! Da er kanskje forventningene litt lavere enn til favorittbandet, og du kan sitte igjen med både gåsehud og aha-opplevelser, uttaler Slangsvold.

Hun kan allerede nå avsløre at de første tre artistene til å offentliggjøres til Ø-scenen er Aiming for Enrike, HUMA LUMA og Pearly.

Aiming For Enrike

Slipp4_design-02.png

Av og til dukker det opp band man rett og slett ikke kan unngå å forelske seg i. Mange som har sett dem mener at duoen har gitt dem de mest kraftfulle konsertopplevelsene de har hatt på flere år.

Aiming For Enrike har gjort seg bemerket i undergrunnen de siste årene med sitt infernalske driv, sitt nesten idiotisk symbiotiske samspill, sine svimlende tekniske egenskaper og ikke minst deres brede musikalske palett. Elektronisk musikk blandet med funk, jazzens improvisasjon og metallsjangerens finslipte og presise aggresjon.

Bandet beviser at det kun trengs to unge musikere med en sterk felles vilje for å skape en ny, original lyd. Ved å fryktløst slenge seg inn i et sjangerforvirrende landskap og samtidig stole blindt på egen intuisjon.

For i det kontrollerte kaoset av tighte trommemønstre, komplekse gitarloops og improviserte avstikkere gjemmer det seg velarrangerte låtstrukturer som Aiming For Enrike manøvrer seg sømløst innenfor. Samt en åpen invitasjon til alle som ønsker å være med.

HUMA LUMA

Slipp4_design-03.png

Huma Luma er et 5-mannsband fra Halden som spiller høy, riffbasert indierock og leker seg med mange sjangertrekk farget med melodiøse vokalharmonier.

Bandet ble sveiset sammen av Karoline Stenberg Henriksen for å akkompagnere hennes nokså uskyldige ballader, noe som etterhvert endret seg til et langt mer hårete format.

Inspirasjonslisten er lang, men man kan trekke frem blant annet Twin Peaks, Whitney, The Velvet Underground, Allman Brothers og The Beatles for å nevne noen.

Bandet består av Thor Murtnes og Benjamin Rø Haavelsrud på gitar (og koring), Henry Solstrand på bass, Alfred Rø Haavelsrud på trommer og Karoline Stenberg Henriksen på synth og vokal.

I løpet av sommeren 2018 slapp bandet 9 singler og i september samme året ble bandet kåret til Ukas Urørt på NRK P3.

Pearly

Slipp4_design-04.png

I 2018 fikk Månefestivalen i Fredrikstad høre en debutant med tyngde som vitner om at det ikke ble det siste vi hørte fra denne kanten.

Nå står Pearly klar med debutalbumet «Boy Indigo» – en reise gjennom universet til en ung gutt fra Østfold som ikke helt har klart å svelge den blå pilla. Med hiphop-flow, R&B-sjel og trap-energi drar Pearly to fingre til svina på engelsk, over instrumentaler produsert av KLBK, Other States og Pearly selv. Et lite «what the fuck, people?» som smaker litt av både The Underachievers, Anderson. Paak og Denzel Curry

–       Jeg prøver jo egentlig bare å fortelle hvordan det er å gå rundt i den labyrinten vi kaller et samfunn i dag, sier han selv.

Så langt er følgende artister bekreftet til festivalen:

  • Madrugada
  • Ina Wroldsen
  • Eva Weel Skram
  • deLillos
  • Oslo Ess
  • Ulrikke
  • Aiming For Enrike
  • HUMA LUMA
  • Pearly

 

MER OM EMILIE

STARTE BEDRIFT I ØSTFOLD

LES MER OM ØSTFOLD

ØSTFOLD-AMBASSADØRER