Barco åpnet dørene for erfaringssultne studenter

Innovasjonstudenter fra Høgskolen i Østfold har vært på konsulentoppdrag hos Barco Fredrikstad for å lære om Lean, og omsette teori til praksis. Prosjektet hadde en varighet på 5 uker og studentene har fylt opp verktøykassa samtidig som Barco har fått nye innspill.

Verdi for Barco – verdi for oss: Studentene Thomas Hansen, Lorenzo Ruscelli, Matias Heggdal og Frank Hanssen.

Barco har produsert high-end projektorer på Øra siden 2001 for blant annet helsesektoren, Forsvaret og underholdningsbransjen. De retter seg mot bedriftsmarkedet og har en årlig omsetning på flere hundre millioner kroner.

Samarbeid mellom næringsliv og studenter

Samarbeid mellom næringsliv og akademia er helt nødvendig for å vite hva slags kompetanse vi har bruk for i fremtiden. Studentene har gjennom to år ved linjen «Innovasjon og Prosjektledelse» på Høgskolen i Østfold hatt nær kontakt med det lokale næringslivet. Tidligere har de gjennomført konsulentoppdrag hos lokale aktører som: COWI, Værste og Østfold Kulturutvikling. Nå er det Barco som åpner dørene for disse erfaringssultne studentene.

Det er viktig å dele kunnskap, vi får læring inn fra studentene som kommer rett fra skolebenken, mye ny teori, så får studentene sett hvordan ting faktisk fungerer i det virkelige liv. Da får de kanskje en liten aha opplevelse av at teori ikke alltid stemmer med virkeligheten. Vi støter på utfordringer hele tiden, og det er det vi lærer av, så hovedfokuset må være hvordan løser vi de utfordringene vi har. Studentene har da verktøy, teknikker og metoder som benyttes til dette., forteller Arild Nilsen, prosessingeniør hos Barco.

«Verdi for Barco – Verdi for oss»

Visjonen er at samarbeidsprosjektet skal tilføre verdi for både Barco og for studentene. Barco vil få et virkelighetsnært bilde av situasjonen i produksjonen med innspill fra studentene. På denne måten får de morgendagens næringslivsledere til å dyp-dykke ned i bedriften og samtidig ta på seg konsultentbrillene. Studentene får bygget nettverk i næringslivet og demonstrert sine ferdigheter for en potensiell arbeidsgiver.

Studentene gjennomfører en verdistrømsanalyse, dette er en kjempenyttig måte å identifisere hvordan man kan bli mer effektive ved å minimere eller fjerne ikke-verdiskapende tid og maksimere verdiskapende tid i produksjonen, utdyper Nilsen.

Vegard Nøklegård, produksjonsleder ved Barco legger til:

Vi har fått studentene til å se på en ny linje i produksjonen. Dette er et bevisst valg fra vår side, vi ønsker å få input på hvordan linjen kan optimaliseres sett fra studentenes perspektiv.

Studentene takker Barco for muligheten

Barco har vist stor samarbeidsvilje, de har tro på åpen innovasjon og forbedringsarbeid. Det er inspirerende å se at Barco lar studenter vise seg frem, og forankre teorien de lærer seg på skolebenken i den virkelige verden, sier studentene Thomas Hansen, Lorenzo Ruscelli, Matias Heggdal og Frank Hanssen.

Les mer om Barco – Fredrikstad