Marte Teien

Marte Teien (23)

Østfold-ambassadør fra Halden, bor i Fredrikstad.
Rådgiver og prosjektleder for Ungt Entreprenørskap i Sarpsborg.

Kontakt Marte på
marte@mulighetsriket.no

«Noen velger å forlate Østfold for godt til fordel for andre fylker – det synes jeg er trist – og det skal jeg gjøre noe med»

Hva vil jeg bruke min stemme til

Jeg vil bokstavelig talt benytte min stemme til å inspirere unge jenter og skape en større bevisstgjøring rundt hva som finnes i Østfold. Umiddelbart tenker jeg at vi i Østfold har en jobb å gjøre når det gjelder å kommunisere overfor unge hvilke utdanningsmuligheter som finnes i fylket. Alt for mange velger å studere i andre fylker på bakgrunn av at de mener det ikke finnes noe for dem i Østfold. Jeg var selv en av dem som ikke trodde Østfold hadde noe å by på, her tok jeg grådig feil.

For å nå de unge (men også andre) har jeg startet podcasten Kvinner med tæl, som handler om kvinner i Østfold som har turt å satse. Annenhver torsdag (partallsuker) slippes en ny episode med en ny og spennende kvinne med tæl. Episodene er tilgjengelige i SoundCloud og på iTunes. På den måten kan de gode historiene spres videre til de unge. Har du noen tips til hvem jeg bør snakke med vil jeg gjerne at du sender meg disse på mail!

Videre brenner jeg for forståelsen av entreprenørskap som en øvelse hvor alle kan delta og i jobben min får jeg videreformidlet dette engasjementet og kunnskapen om entreprenørskap. Jeg har en klar overbevisning om at alle kan lykkes med entreprenørskap så lenge de har riktige verktøy. Via jobben min i Ungt Entreprenørskap kan jeg være en liten brikke i det store spillet om å knytte Østfolds næringsliv tettere sammen med elever og studenter. Så dette vil jeg naturligvis fortsette med i jobben som rådgiver i Ungt Entreprenørskap, men nå også som Østfold-ambassadør.

Jeg vil i alle tenkelige sammenhenger bidra til å framsnakke det offensive og flotte Østfold vi bor i!

Visste du dette om meg?

 • Jeg er et levende eksempel på at vi har korte avstander!
 • Jeg er fra Halden, bor i Fredrikstad (på 25 sjarmerende kvadratmeter på Seiersten med samboeren min som jeg importerte fra Vestlandet) og jobber i Sarpsborg!
 • Snakker Østfold-dialekt, og er stolt av det.
 • Jobber som rådgiver og prosjektleder i Ungt Entreprenørskap Østfold.
 • Har bachelorgrad i Innovasjon og prosjektledelse fra Høgskolen i Østfold.
 • Digger damer i toppstillinger!

Kvinner med tæl podcasten

«Hvorfor skal du lage en podcast med bare kvinner?» har jeg blitt spurt. «Hvorfor ikke?» svarer jeg da. For hvorfor skal man ikke få lov til å løfte frem gode historier og mennesker som har jobbet hardt og derav lykkes. Det finnes så mange kvinner med tæl – hvorfor ikke vise de frem?

Annenhver torsdag vil jeg sette meg ned og ta en kaffe med ulike kvinner. Fellesnevneren for disse er at de alle har tæl, engasjement og kompetanse innenfor ulike områder. Sammen skal vi skape større bevisstgjøring rundt utdanning, karriere, næringsliv og ikke minst gi masse inspirasjon, gode historier og girlpower.

Hør alle episodene her:

 1. Tone Horvei Bredal, kommunikasjonssjef i Borregaard
 2. Laila Aarstrand, hotelldirektør på Støtvig Hotel
 3. Stine Ferguson, daglig leder i Ryen Eiendom
 4. Karianne Nyheim Stray, IA-rådgiver i NAV Arbeidslivssenter
 5. Anh-Marthe Storheil, gründer av tre selskaper: Storheil Agency, IBEN og STØY Torvbyen

Mine innlegg

Disse gjør ambassadørprogrammet mulig: