Sang og moro for hele familien på Fredriksten festning

I sommer er det igjen allsang i Halden, og Fredriksten festning er rammene for en av TV2s største seersuksesser.  Vi reiste hele familien og besøkte Allsang på Grensen.

Nå er vi blitt vant til å se idylliske Østfoldbilder på skjermen i beste sendetid. Vi ser «ville vakre Våler» på sitt beste når vi i vinter får se 8. sesong Hver gang vi møtes. Alle er spilt inn i Østfold. Flere Farmen sesonger er spilt inn i Østfold, senest årets Kjendisfarmen fra Finnsvika i Halden. Også er det Allsang på Grensen som nå er i gang med sin 12.runde fra Fredriksten festning i Halden.

Eva Weel Skram fremførte sangen Tru fra filmen om Kutoppen sammen med Odd Nordstoga

Halden i sommersol

Allsang på Grensen spilles inn hver onsdag, og det er billetter tilgjengelig for alle som ønsker et par timer med allsang, god stemning og et stjernegalleri av kjente artister. Det er tilgjengelige billetter til tribuner, oppsatte stolrader eller en kan ha med egne stoler eller sitte i gressbakkene på festningen. Billetter bestiller på forhånd eller de kjøpes ved inngangen.

Even og Åsmund følger med, og for Even var det Freddy Kalas som var høydepunktet

I år som tidligere år er allsangsendingene satt sammen med en artistkombinasjon der alle aldre skal kunne finne noe de liker. Vi valgte oss ut denne sendingen da det var flere artister denne dagen som barna har et forhold til. For Even var det Freddy Kalas som var høydepunktet. Even vet hvordan både Jovial og BlimE sangen går. Nå er både Eva Weel Skram og Odd Nordstoga kjent gjennom sine musikalske bidrag til barne TV og julekalendere. Barna kjenner The Main Level og vi voksne kjenner Åge Aleksandersen. Gjennom innspillingen og sendingen var også både Jon Brungot og Stian «Staysman» Thorbjørnsen på plass for å sette den rette stemningen.

Kristian på plass og klar for Allsang

Det er ikke vanskelig å henge med i allsangen. Alle får utdelt sanghefter, og det er en egen app der også sangene er tilgjengelig. Appen, heftet og nettsidene gir også god informasjon om mange av mulighetene som ligger i Halden.

Fredriksten festning er arena for en lang rekke arrangementer gjennom sommeren. Visit Østfold viser hva det er verdt å få med seg i sommer i både Halden og resten av fylket. Noe mange vil se på som et høydepunkt i sommer er Marcus og Martinus sin konsert på Fredriksten festning 14.juli.

Også om du lurer på om vi kom på TV – Klart vi gjorde det! Det hjelper jo selvsagt å vite hvor vi satt, men på TV var vi!